Ce este pudra de urucum

Pudra de urucum se obtine dintr-un arbore din padurile tropicale amazoniene ce are niste fructe spinoase care sunt umplute cu seminte rosii. Acest arbore special se prelucreaza inca din cele mai vechi timpuri la tratarea diferitelor afectiuni. Pudra de urcum se obtine prin presarea semintelor pana acestea devin un praf fin si placut la atingere. In ziua de azi pudra de urucum se foloseste drept colorant alimentar pentru branzeturi dar un rol foarte important in ocupa si in domeniul terapeutic. Pentru a se obtine o cantitate potrivita de pudra semintele trebuie sa fie foarte bine uscate la soare inainte de a fi scoase din pulpa. Principalele componente benefice ale pudrei de urucum sunt: cupru, zinc, magneziu, seleniu.

Pudra de urucum – Proprietati benefice

Proprietatile cu care este imbogatita pudra de urucum sunt cele precum: antirid, protectoare, antioxidante, hidratante, catifelante, calmante etc. Pudra de urucum se poate folosi in stare pura pe piele sau in combinatie cu alte produse naturale pentru tratarea diferitelor probleme cutanate. Este solubila in apa si ulei.

Pudra de urucum – Beneficii

Principala calitate a pudrei de urucum este aceea ca are rol de pregatirea pielii pentru bronzare. Deasemenea duce la pigmentarea pielii in timp pentru un aspect mult mai frumos. Persoanele care au probleme cu ridurile de expresie pot incerca o masca cu pudra de urucum impreuna cu un ulei organic si astfel se poate diminua aspectul inestetic al acestora. Pudra de urucum nu are un miros urat si poate fi folosita in deplina siguranta si acasa.

Includerea pudrei de urucum in cosmetica

Pudra de urucum este un ingredient minunat folosit in cosmetica la pregatirea produselor naturale precum: produse pentru protectie solara, creme antiimbatranire, cosmetice decorative, uleiuri de corp pentru o bronzare uniforma, masti etc. Deasemenea pudra de urucum este perfecta si pentru persoanele care isi pregatesc cosmeticele in caminul propriu.

sursa